Спряха течовете в детската градина на Стара река

17:32, 11 ное 16 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многогодишният проблем в детска градина „Иглика” в село Стара река, свързан с течове от покрива, е решен след съдействие от Сливенска община.. Това заяви директорът на детското заведение Атанаска Драганова. Тя изрази удовлетворение, че въпреки тежкото финансово положение на общината, е намерен начин проблемът да бъде решен.

"Проблемът с покрива е многогодишен. Писала съм  многократно докладни от 2013 г., когато станах директор, но резултат нямаше. Удовлетворена съм, че ремонтът се случва и съм благодарна  за съдействието на новото ръководство на общината, защото знаем какво е финансовото състояние на цялата държава", каза Драганова.

Ремонтът на покрива на детска градина „Иглика”  все още не е приключил. В момента се поставят керемидите, а преди това е сменена частично дървената конструкция, поставена е паропропусклива подпокривна мембрана и са наковани летви.

Дейностите се изпълняват от фирма „Брико 80” ЕООД и са със срок от 30 календарни дни.

"Радвам се, че успяхме да започнем ремонт на покрива, защото разрушенията бяха сериозни. Важно беше да вземем решение за извършване на тези дейности, тъй като състоянието на козирката създаваше сериозна опасност за живота и здравето на децата", каза кметът Стефан Радев.

Детска градина „Иглика” се помещава на първия етаж на триетажна сграда след решение на Общински съвет – Сливен. Посещават я от деца от четири села – Стара река, Средорек, Божевци и Изгрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама