БСП алармира за бонуси от над 1000 лв. в държавни предприятия преди изборите, от ГЕРБ - Пловдив отричат

19:02, 11 ное 16 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„По заплата и половина върху основното възнаграждение са получили служителите във НЕК ЕАД Предприятие ВЕЦ. Това става ясно от фиш за месец октомври на работещ в структурата, която ръководи общински съветник от ГЕРБ Веселин Маневски. В конкретния случай става въпрос за допълнителната сума от 1650 лв, записана в графата Икономия ФРЗ (фонд работна заплата). Според експерти, подобни начисления се правят в края на година с решение на ръководния орган и то при много добро финансово състояние на съответното предприятие. Изплащане през октомври е необичайно. Затова прилича на целенасочено финансово стимулиране в навечерието на президентския вот. Още повече, че НЕК ЕАД е в тежко финансово състояние, а задълженията са огромни и се плащат от българските граждани през цената на тока. Кой, как и защо точно в навечерието на президентските избори решава да плаща допълнителни заплати?“, алармираха днес от БСП в Пловдив

„Във връзка с изнесената от БСП  информация категорично заявяваме, че твърденията са абсурдни и не отговарят на истината. Служителите в дружеството не се делят на партиен принцип, няма уволнения на база на политическа принадлежност и не се допуска партийна агитация“, се казва в официалния отговор на ВиК-Пловдив.

От дружеството припомнят, че при управлението на кабинета на БСП и ДПС с премиер Пламен Орешарски щатът на „В и К“ – Пловдив, е бил раздут със 108 човека в рамките на една година. „От водещо дружеството беше доведено до технически фалит - за деветмесечието на 2014 г. счетоводната загуба достигна  1 461 000 лева. Към момента предприятието е финансово стабилно и с положителен финансов резултат, а именно 2 719 000 лева. Определяме изнесената информация като непочтен опит за манипулиране на общественото мнение, който цели да хвърли сянка върху безспорния авторитет на „В и К“ Пловдив и неговия принципал в лицето на МРРБ. Отново подчертаваме, че водещите принципи на работа в предприятието са професионализъм и експертност“, се казва още в становището.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама