Лиляна Павлова в Стара Загора: Още 75 сгради ще бъдат санирани

19:09, 11 ное 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Благодаря на кмета Живко Тодоров и неговия екип за партньорството. Стара Загора е двигател на много проекти, които реализираме заедно”, каза днес в Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя бе гост на церемонията по освещаване на жилищната кооперация  на ул. „Августа Траяна“ №31, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„ Още 75 сгради в Стара Загора ще бъдат  санирани по Програмата. Заедно ще обновим облика на Стара Загора”, каза още министър Павлова. Тя благодари и за доверието на хората, които не са се поддали на антикампанията и заплахите, че ще им вземат апартаментите.

В Стара Загора са инвестирани на 100 млн. лева по проекти за облагородяване на градската среда, за нови автобуси, междублокови пространства, ремонти на ясли и детски градини, припомни Павлова.  Нови 55 млн. лв. пък ще дойдат по проекти за инфраструктура, образование, транспорт и градска среда.

Министър Павлова съобщи още, че за подкрепа на бизнеса е подписано финансово споразумение с Фонда на фондовете (Фонд мениджър на финансовите инструменти в България) на стойност 370 млн. лв.  Ще се инвестира в проекти за подобряване на градската среда, за туристически и спортни атракции, както и за всякакъв вид производства и др.

„В Стара Загора има големи възможности и огромен потенциал за развитие”, категорична бе Лиляна Павлова.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама