368 631 избирателите ще гласуват в 738 секции на балотажа в Бургаска област

06:29, 13 ное 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отново 368 631 са избирателите, които имат право да гласуват в 738 секции на балотажа за президентските избори в област Бургас. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на РИК Елка Стоянова. Промени по адреса на избирателните секции няма да има и хората могат да гласуват на местата, на които са гласували на първи тур.

Самата бюлетина няма да се различава. Този път просто кандидатските листи ще бъдат две – на двамата кандидати, както и квадратчето „не подкрепям никого”.

И сега отново ще има машинно гласуване. То ще се осъществява в същите секции - три в Айтос, също толкова и в Карнобат, останалите осем са в Бургас, като те са разпределени в училищата „Княз Борис I”, „Константин Петканов” и ПГРЕ „Г. С. Раковски“.

Секциите в Бургас, определени за гласуване на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването, са общо 33, като за всички са предприети мерки за улеснен достъп. В изборния ден ще се предприемат и необходимите действия по осигуряване на достъпни места за паркиране на автомобилите на хората с увреждания до сградите, в които се помещават секциите по чл.10 от Изборния кодекс.

От Община Бургас осигуряват транспорт за избирателите с увредeно зрение или със затруднения в придвижването.

Списъкът с училищата, в които ще са тези 33 секции за хора с увреждания, може да видите ТУК.

Изборният ден започва отново в 7:00 и ще продължи до 20:00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама