Над 240 полицаи ще охраняват секциите за гласуване в Търговище

09:04, 13 ное 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 240  служители на Областната дирекция на  МВР и на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”  са пряко ангажирани с охраната на изборните помещения в област Търговище, където ще се гласува днес, информираха от пресцентъра на Дирекцията. На територията на областта ще има засилено полицейско присъствие, както и подсилено дежурство в районните служби на пожаната, с оглед обезпечаване на реда и сигурността в региона. Предприети са всички необходими мерки, свързани с недопускане на престъпления и нарушения на обществения ред, свързани с изборния процес.

От полицията припомниха, че законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и хора в нетрезво състояние. Забранено е и паркирането на автомобили в непосредствена близост до секционните помещения.

Служителите от звената на дирекция„Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, за да могат тези граждани да гласуват. Искания за издаване на удостоверения се приемат от 8,30 до 19 ч. 

От 8 ноември до вчера са издадени  9 такива удостоверения. Документът се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за деня на втория тур на изборите за президент, информираха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама