Пет сигнала за агитация в деня за размисъл са постъпили в ЦИК

09:24, 13 ное 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят за размисъл, 12 ноември, протекъл спокойно, но са получени 4-5 сигнала за нерегламентирана агитация. Това съобщи говорителят на комисията Александър Андреев пред БНР.

"Те са малко на брой и са от компетентността на съответните Районни избирателни комисии. Затова и ЦИК ги препраща по компетентност с оглед извършването на проверка по тях и взимане на решение", посочи той.

Жалба има и за материал, публикуван във вестник "Българска армия". Статията е препечатка от фейсбук страницата на министъра на отбраната. Жалбоподателят твърди, че в материала се уронват престижът и доброто име на един от кандидатите за президент. 

На секционните избирателни секции в чужбина са дадени допълнителни указания как да разпределят функциите между тях, така че всички българи зад граница да могат да упражнят правото си на вот.

Говорителят на ЦИК напомни, че студентите могат да гласуват в избрана от тях секция, когато не живеят в същото населено място, където учат:

Освен с лична карта те трябва да носят и студентската книжка, с която да удостоверят, че са редовно обучение и че е заверен техният семестър за тачи учебна година - 2016/2017, посочи Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама