В Плевен изборният ден започна спокойно

09:29, 13 ное 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В област Плевен охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, информират от пресцентъра на МВР-Плевен. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК.  

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 518 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, с откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

От полицията припомнят, че в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж.

По данни на РИК-Плевен 250 472 са жителите на Плевенска област, които имат право на глас на днешния втори тур на президентските избори. В община Плевен броят на гласоподавателите е 123 895.

Сформираните секции в областта са 392.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама