Бойко Борисов: От хората зависи дали ще има политическа криза

10:31, 13 ное 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От хората зависи дали ще има политическа криза, ако пожелаят, ще има. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас на втория тур за президент на България. По традиция Борисов гласува малко след 09:30 часа в Банкя, където живее.

Борисов отсече, че не е притеснен за резултата на изборите, като заяви, че е гласувал за най-доброто. По думите му трябвало да се притесняват "тези, които лъжеха по време на кампанията". Виждаме и в Америка как едно по едно обещанията изчезват, дано българите имат по-силен инстинкт за самосъхранение“, заяви премиерът.

Борисов каза още, че е човек с морал и достойнство и ако кандидатът на ГЕРБ загуби изборите, значи трябва преформатиране на управлението.

Той потвърди, че в такъв случай ще подаде оставка, няма да размисли, нещо повече – „ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес и им пожелавам приятна игра на агнешките главички“.

Хората днес ще кажат дали искат стабилност. Ние много ясно разчитаме сигнали, разчетохме и сигналите на референдума. Нека да играем абсолютно начисто – никакви субсидии за партиите, заяви той.

Той нападна кандидата, подкрепен от БСП – ген. Румен Радев, без да го споменава, като каза, че „няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим, а от двете ти страни да са Корнелия Нинова и Илияна Йотова“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама