Петима пострадаха при 5 отделни пътни инцидента в Русенско

11:08, 13 ное 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са леко пострадали при 5 отделни инцидента, станали през изминалите два дни, съобщава ОД на МВР - Русе.  

На 11 ноември около 15:55 часа в гр. Русе на бул. Цар Освободител, на кръстовището с бул. Съединение, лек автомобил «Киа Пиканто» с русенска регистрация с водач - Н.Г. на 60 г. блъска пресичаща отдясно наляво на сигнализирана пешеходна пътека жена - В.М. на 66 г. Пешеходката е пострадала при удара и е отведена за преглед и оказване на медицинска помощ в МБАЛ – Русе, където й е установена фрактура на бедро. Освободена е за домашно лечение. Причините за ПТП се изясняват. На местопроизшествието е извършен оглед от разследващ полицай и по случая се води дознание. 

На 12 ноември около 12.00 ч. в село Обретеник, на кръстовище образувано между ул. Чавдар войвода и ул. Първи май, лек автомобил «Фолксваген Голф» с русенска регистрация, управляван от З.Е. на 60 г., при движение с несъобразена скорост е напуснал пътя в дясно и се е блъснал в стълб. Екип на пътна полиция от РУ – Бяла е изпратен на местопроизшествието за изясняване на инцидента. При инцидента е леко ранен водачът. Той е получил охлузно-контузна рана на главата. Оставен е за наблюдение в МБАЛ-Бяла. Пробата му за алкохол е била отрицателна. Полицаите са съставили на водача акт и са издали констативен протокол за ПТП-то.    На 11 ноември около 19:00 ч. в гр. Русе, на бул. Христо Ботев (на около 200 м. преди кръстовището с бул. Цар Освободител в посока центъра) неизвестно към момента МПС е блъснало движещ се в същата посока лек автомобил «Пежо 308» с русенска регистрация, управляван от Е.М. на 41 г. При удара водачът на пежото е пострадал с натъртвания по цялтото тяло. След преглед в болницата в Русе е бил освободен за домашно лечение. Случаят се изяснява от екип на сектор Пътна полиция – Русе. 

На 12 ноември около 08:15 часа на главен път І – 5, в района на 10-ти километър, лек автомобил «Сеат», управляван от 31-годишния Н.К., при движение в посока към Русе е напуснал  платното вдясно. При удара в еластичната ограда колата се е преобърнала на платното и се е блъснала последователно в лява и дясна мантинела. При ПТП-то е пострадал леко водачът с охлузни рани на дясна ръка. Той е бил откаран за прегледан в МБАЛ- Русе, след което е освободен за домашно лечение. Екип на сектор Пътна полиция – Русе е изяснявал инцидента. Като причина за ПТП полицаите са посочили - несъобразена скорост с радиус на завой.

На 12 ноември около 19:38 часа в гр. Русе на бул. България, на около 150 метра от пътен възел с бул. Христо Ботев в посока ГКПП - Дунав мост, лек автомобил «Алфа Ромео» с русенска регистрация, управляван от П.Г. на 40 г., при движение с несъобразена скорост с радиуса на десен завой е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението като се блъснал в бордюр и метална еластична предпазна ограда, намираща се в разделителната ивица. В резултат на произшествието е пострадал леко водачът. Той е бил отведен в МБАЛ, където след преглед се установява, че е с контузно-разкъсна рана на дясна скула. Освободен е за домашно лечение. Като причина за ПТП полицаите са посочили - движение с несъобразена скорост. При направена проба за алкохол на водача се оказва, че той е бил седнал зад волана в нетрезво състояние – измерена му е концентрация над 1.2 промила. Случаят е предаден на разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама