Плевнелиев покани бъдещия си наследник в президентството в понеделник

11:18, 13 ное 16 / Политика 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още тази вечер ще се обадя на избрания кандидат, ще го поканя в президентската институция още утре, в удобно за него време, за да започнем да работим заедно. Поставих приемствеността и много бих се радвал това да продължи занапред. Ще му разкажа за текущите задачи. Това заяви минути след като гласува настоящият президент Росен Плевнелиев.

Той призова българските граждани да гласуват активно, по съвест и мъдрост. "Това е най-важната цел днес, а не да влизаме в различни сметки какво би могло да се случи оттук нататък", коментира държавният глава пред медиите след като упражни правото си на вот в неделя сутрин.

В отговор на журналистически въпрос дали ще свика служебен кабинет в случай, че премиерът Бойко Борисов си подаде оставката, ако кандидатът на ГЕРБ загуби изборите, Плевнелиев заяви, че има и силите, и опита.

"Но нека да бъда ясен - днес е ден за избор на президент и вицепрезидент. Ако Борисов в следващите дни влезе в политическа криза, тогава ще спазвам Конституцията, там много ясно са разписани нещата. И аз съм сигурен, че отново ще ни помогне върховенството на правото", каза президентът.

По думите му това не означава парламентарна криза по никакъв начин. "Рано е за служебни правителства, аз имам своя опит и възможност да се справя. Минах през не една криза. Но много ми се ще да вървим по Конституция. Готов съм с всички да изминем този път. Съставянето на служебно правителство за мен не е самоцел, моята цел е да има стабилност в държавата," каза държавният глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама