Екоминистърът даде вот в родния Бургас с надеждата, че няма да се стигне до оставка на правителството

12:12, 13 ное 16 / Политика 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колективната позиция на целия екип на правителството е, че подава оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не спечели президентските избори. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева минутки след като гласува в Английската гимназия в родния Бургас. Тя обаче очаква положителна промяна на втория тур за техния кандидат и се надява гражданите да дадат своя вот за стабилността на България.

„Гласувах за стабилността на България, за принципите, в които вярвам и смятам, че водят страната ни по пътя й напред като една европейска държава“, каза екоминистърът.

Василева коментира, че горящо се надява, ако все пак техният кандидат не спечели и ГЕРБ излезе от управлението на държавата, това да не доведе до проблеми с оперативните програми, свързани с нейния ресор - околната среда.

„Всеки е наясно, че при евентуална дестабилизация, необходимост от назначаване на служебно правителство и провеждане на нови избори ще има период на забавяне. В последно време преживяхме доста сериозни кризи, имаше две служебни правителства за последните две години. Така че горещо се надявам това да не се случи отново“, коментира Ивелина Василева и добави, че пред страната предстоят сериозни задачи и в редица други сектори, които изискват сериозна подготовка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама