Нови археологически разкопки забавят ремонта на бул."Коматевско шосе"

13:33, 13 ное 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При изкопни работи за канализацията на булеврд "Коматевско шосе"  работници отново са се натъкнали на археологически разкопки. "Имаме уверението от Регионалния археологически музей, че ще бъдат максимално бързи с обследването и ще пуснат машините да продължат да работят", каза кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Той заяви, че е проведена среща с живущите наблизо, както и със собственици на фирмите, защото два екипа ще полагат паралелно канализация на две места. Срокът е до нова година.

"Докато това се случи, възпрепятстваме на 100% влизането в частни имоти, както и на територията на предприятията.  Ще бъде направен временен път от чакъл, широк 4 метра, който да е успореден на „Коматевско шосе“ и който ще се използва от гражданите", съобщи Тотев.

Първият пласт асфалт вече е положен в участъка от булевард "Александър Стамболийски" към предприятието "Филикон". "Надявам се целият участък до "Филкаб" да стане готов до средата на следващата седмица. Според проекта компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт. Ще се изгради нова канализация, водопровод и подземната инфраструктура. Ще бъдат обособени джобове на автобусните спирки, ще има ново осветление, тротоари и велоалея", уточни градоначалникът на Пловдив .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама