Заради силните ветрове Община Русе призова гражданите да са внимателни когато излизат навън

13:42, 13 ное 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Призоваваме гражданите да са внимателни когато излизат навън и да се оглеждат когато ходят по улиците. Искаме да призовем и гражданите да обезопасят елементите по балконите си, тъй като е много вероятно да стане инцидент с падащи саксии и облицовки". Това заяви днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

Той коментира, че към момента има информация за проблеми с електрозахранването в Хотанца, Мартен и Сандрово. В Николово пък изцяло е спрял тока. Екипите на Енерго-Про работят на пълно натоварване, но не е изключено да се появят нови проблеми, тъй като няма изгледи вятърът да стихне. 

При отделни инциденти в Ястребово е паднало дърво, което е скъсало захранващи кабели; в Сандрово голям кестен е паднал точно на центъра, но по това време наоколо е нямало хора и никой не е пострадал; част от облицовката на читалището в Средна кула е паднала; има и множество сигнали за паднали керемиди. След като затихне времето ще се направи и проучване за нанесените щети в общината.

От своя страна от Областна администрация - Русе коментираха, че в община Бяла има 5 населени места с проблеми с електрозахрането, там също екипи на Енерго-Про работят през цялото време. В община Ветово също е имало проблеми с тока, но те вече са отстранени. 

В същото време от хидрометеорологичната служба в града съобщиха, че няма индикации вятърът да намалява, и до 13:40 скоростта му продължава да е около 120 км/ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама