Приз за зимния ни курорт

15:18, 13 ное 16 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Банско защити номинацията си за Европейски град на спорта за 2017 година.  

През изминалите дни акредитирана комисия от Спортната асоциация на европейските столици и градове (ACES Europe), водена от председателя й Джан–Франческо Лупатели бе в курорта, за да оцени кандидатурата. 

Въпросник, покриващ всички аспекти, свързани със спортната политика на община Банско, бе подаден предварително и оценен на място от представители на европейската асоциация.

„Банско ни впечатли с това, че е един малък европейски град, домакинствал вече 10 световни купи по ски-алпийски дисциплини. Наред с това местната администрация реализира последователна политика за подкрепа на спорта и спортните клубове в своята община. Нашата основна цел е да популяризираме активния начин на живот, да стимулираме градовете да развиват своите спортни политики и инфраструктура. Впечатлени сме от факта, че общината, водена от кмета Георги Икономов, финансира изцяло дейността на над 10 местни спортни клуба, като освен традиционните зимни спортове децата имат възможност да тренират таекуон до, футбол, кик бокс, бадминтон  и други”, сподели по време на визитата генералният секретар Хуго Алонсо.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама