Ивайло Енчев вдигна купата на шахматния турнир в Суворово

16:26, 13 ное 16 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният майстор Ивайло Енчев от Разград стана победител във втория турнир по ускорен шах “Рапид”, който се проведе в Суворово. Негови подгласници в почетното класиране са Тома Киряков от Добрич и Васил Спасов от Пловдив.

Участие в състезанието, което се проведе във Фестивалния и спортен комплекс „Генерал Суворов“, взеха 58 шахматисти от цялата страна. Многобройната публика видя оспорвани партии и много емоции, които разкриха красотата на този иначе тих спорт. Сътвориха ги гросмайстор Момчил Николов от Добрич, настоящ републикански шампион по шахмат на страната, гросмайстор Васил Спасов, 8-кратен национален шампион по ускорен шах, международният майстор Радослав Димитров от Велико Търново и др. Всички те са национални състезатели по шахмат и са сред първите 10 в страната. В звездната компания се включиха и десетина деца до 12-годишна възраст от ОСК “Родина” в Суворово.

Турнирът се проведе в 7 кръга по швейцарската система 10 плюс 5 секунди. Победителят получи купа плюс парична награда.

Специални награди от турнира получиха Боряна Димитрова от Шумен, в категория до 10 години, Ивайло Генов, до 12 г., както и Иван Янакиев от Варна, в кат. Сеньори, а при дамите първа е Антонина Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама