Задържаха „муле“ в Бургас, получаващо 4000 лв. и злато

16:31, 13 ное 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлийка надхитри телефонни измамници, вследствие на което в ареста се озова една от участничките в схемата, съобщиха от полицията.

Около 14.30 ч. вчера във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за извършваща се телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници“. Обект на мошениците била бургазлийка, живееща в к-с „Братя Миладинови“, на която е поискана сумата от 4000 лв. и златни накити.

Жената обаче проявила изключителна съобразителността и артистичност и накарала измамниците да повярват, че се е хванала в тяхната мрежа. Бургазлийката си уговорила среща с мнимите ченгета, за да им предаде парите и златото. Същевременно успяла да информира и истинските полицаи за готвената измама.

Така в момента, в който парите и златото били предавани на пратеното от мошениците „муле“ – 37-годишната С. Х. от Бургас, служителите от Второ районно й щракнали белезниците.

Арестуваната жена е стара познайница на органите на реда, имала е и предишни криминални прояви. Тя е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама