Борисов подава оставка, предлага свикване на ВНС (обновена)

21:31, 13 ное 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първия работен ден ще депозирам оставката на кабинета. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за резултатите от президентските избори, които спечели ген. Румен Радев подкрепен от БСП. По думите на премиера вече има нова коалиция БСП, ДПС, ДСБ и други.

"Да поздравя колегите от ДПС, които помогнаха на г-н Радев да спечели, както и на БСП, и на тези, които гласуваха за Радев. Честитя и на г-н Радан Кънев, направи всичко възможно в център дясно да се разбие. Вече има нова политическа ситуация в България. От резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство и също че не само не могат да се направят реформи, бюджетът също не може да се приеме.ГЕРБ и РБ няма как да имат мнозинство", заяви Борисов.

Според премиера, нищо не пречи след като ГЕРБ върнат мандата за съставяне на правителство БСП и ДПС да създадат правителство.

"Тези, които ни упрекнаха в задкулисие с ДПС да ни се извинят. Г-н Радев може да не е ходил по партийните централи, но много хора е имало, които са ходили", допълни оше Борисов.

С тези избори хората искат да ни кажат нещо, каза премиерът. По думите му резултатите от референдума и изборите ясно са показали, че над 3,5 млн. души желаят промяна.

"Свикването на ВНС е задължително. Явно е, че политическата си класа в този си вид, и управление, нещо в нея не е добре, хората се чувстват неудовлетворени. Ако има и други желещи, ще участваме активно в обсъждане на този въпрос", заяви Бойко Борисов.

"Оттук нататък ще подкрепяме тези политики, които смятаме за правилни, ще направим анализи на партията, и кметовете и ще им потърся много сериозна оговорност", заплаши лидерът на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама