Президентът Румен Радев: Нашата родина трябва да бъде дом за всички

22:16, 13 ное 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. С тези думи новоизбраният президент Румен Радев се обърна към всички българи по време на първотоси изказване пред медиите.

"Вота даде отрицателна оценка на властта. В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично", допълни той.

Радев благодари на всики, които днес са гласували не само за него, но и за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Дори я поздрави за получения вот на балотажа.

"За мен днес това е само началото. Съзнавам своята отговорност и разбирам, че това е най-важната мисия в моя живот - да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България. Нашата родина трябва да бъде дом за всички. Може да вървим напред само ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Тази победа е за всички, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето", коментира той.

По неговите суми различита са в богатството ни, а спойката е солидарността, духовността и гордостта.

"Помня думите си, помня, ангажиментите си, и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно", каза още Радев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна каза, че левицата се бори да бъде първаполитическа сила на предсрочните парламентарни избори. Коментарът й дойде, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че ще депозира оставката на правителството.

"Българският народ извоюва категорична победа с мъдростта си. Сега настъпи моментът ние политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост. Да му гарантираме сигурност, спокойствие", отбеляза Нинова. 

Според нея Борисов сам обвързва президентските избори с оставката си. 

"Призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и партии извън парламента да бъдем отговорни държавници и по конституционен и законов ред да продължим работата на парламента", допълни тя. 

По нейните думи първо е важно да се приеме бюджет за 2017 г. и да се седне за разумен политически и обществен диалог за промяна в изборните правила, каквито са поискани от българите на референдума.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама