Кръговото кръстовище на Розова градина ще го има, парите са преведени

08:46, 16 ное 16 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парите, отпуснати от правителството за изграждане на кръгово кръстовище на Розова градина в Сливен и за инвестиции по селата, са преведени по сметките на Общината. Сумата е в размер на четири милиона лева. Три от тях са за кръговото кръстовище, а останалия един милион – за населените места.

„Предстои през следващата година да изградим обекта на Розова градина и да решим сериозния проблем с организацията на движението в този район“, потвърди кметът Стефан Радев и изрази надежда подкрепата на държавата за общината да продължи, въпреки промяната в политическата обстановка в страната.

Кметът подчерта, че преди една година си е поставил за цел да не се оставят незавършени обекти, в които са вложени сериозни финансови ресурси и незавършеното строителство е голяма загуба за общината. Сред най-важните довършени обекти за една година управление е рехабилитацията на първия воден цикъл. В началото на мандата е получено писмо от Управляващия орган, че общината трябва да върне получените 22 милиона лева по програмата за околна среда. След отпускане на 1,5 милиона лева от държавата дейностите са извършени и вторият етап на водния цикъл е пуснат в експлоатация.  „Направихме така, както бяхме обещали, за да не плащат гражданите на Сливен“, каза Стефан Радев.

Той информира, че е завършено и проточилото се разширение на гробищния парк, както и рекултивацията на депото за битови отпадъци в Сотиря.

Кметът подчерта, че макар и с малко, се работи за увеличаване на уличната инфраструктура и осветлението, за което гражданите настояват най-много. „Искам да е така, че хората да чувстват, че нещо се променя за добро, макар и стъпките да са малки“, допълни Стефан Радев.

По отношение на инфраструктурата за бизнес – работи се по обекта за улицата пред фирма „Миролио“. Предвижда се да бъде направена и още една улица в Индустриална зона, за която е осигурено финансиране.

Приключи и ремонтът на зала „Сливен“. Предстоят процедури по приемането на обекта.

Приоритет за общинското ръководство е и работата по Националната програма за енергийна ефективност.

„Много се надавам тази програма да продължи с годините, както беше досега, защото хората я приемат много добре. До края на следващата година и ние да имаме санирани блокове“, каза още кметът на Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама