Шестима полицаи, обвинени в получаване на подкуп, застават пред съда в Плевен

09:58, 16 ное 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За днес в Плевенския окръжен съд е насрочено поредното заседание по делото срещу шестимата плевенски пътни полицаи, уличени във вземане на подкуп, съобщават от пресцентъра на съда.

Делото се води срещу три двойки пътни полицаи. Младши автоконтрольорите И. В. и Е. К. от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” при сектор „Пътна полиция” на ОД МВР – Плевен са обвинени, че на 7 май 2011 г. около 3,00 ч. на главен път Русе – София, в качеството си на длъжностни лица, при пътна полицейска проверка на свидетеля С. Х. са приели сумата от 50 лева, за да не съставят акт за административно нарушение.

Във вземане на подкуп от 100 лева са обвинени служителите  Л. В. и П. С. – старши полицаи в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”. На 1 август 2011 г.  в 1 ч. в близост до изхода с кръговото движение за гр.Ловеч, униформените спрели за проверка свидетеля С. Ч. и според обвинителния акт приели от него парите, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Третата двойка униформени са А. Б. и В., и двамата младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение” при сектор „Пътна полиция” към „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен. Те приели 100 леи и 10 евро от С.Д. на 13 септември 2011 г. около 12 ч. в село край Плевен, посочва обвинителният акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама