Поет от Банско твори на местен диалект

11:34, 16 ное 16 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от Банско се удивиха от творчеството на известния деец Константин Икономов, който е единственият у нас, пишещ на местен диалект .  

Тържествено и емоционално, в непринудена обстановка, Константин Икономов запозна накратко учениците с литературната си дейност и със спецификата на своето стихотворство.

Учениците рецитираха стихове от стихосбирката на поета "Требник" и задаваха интересни въпроси за  важни житейски истини, залегнали в стиховете. 

Песента от стихосбирката "Мурови стребла", "Змей люба мамо, змей кье си зема", написана на бански диалект, впечатли публиката с умението на автора по неповторим начин да пресъздава мелодичността и автентичността на банския говор.

Срещата се осъществи в кабинета по български език в Клуб "Грамотни днес и в утрешния ден" с ръководител Роза Козарева, учител по български език и литература.   

Константин Икономов благодари за поканата да събеседва с младежите и им пожела да бъдат себе си, както и да не се отказват от това да изказват житейските си разсъждения в стихове, защото у всеки един от тях се крие бъдещ талант. Поетът подари на клуба своята нова стихосбирка "Часовник от пясък".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама