За десет месеца 21 човека са загинали в катастрофи в област Шумен

12:07, 16 ное 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Загиналите в катастрофи за десетте месеца на годината в област Шумен са 21 човека. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Черната статистика се допълва и от 73 ранени.

За отчетения период в Шуменско са станали 814 пътно-транспортни произшествия, 69 от тях тежки.

Общият брой засечени нарушения на пътя в област Шумен за изтеклото десетмесечие са 26 000. От тях за превишена скорост – 4 500, за неправилно паркиране и спиране – 2 500, с нередовни пътни документи са били 2751.

Технически неизправен автомобил са управлявали 1221 водачи. 898 от всички проверени на пътя са били неправоспособни. 758 са случаите, в които водачите не са имали сключена застраховка “Гражданска отговорност”.

За неспазени предимство, знаци и сигнали са санкционирани 1123 водачи, за неспазено предимство на червен светофар са съставени 106 акта. 50 акта са били съставени на водачи, които са отнели предимство на пешеходец. За нарушения на пешеходците са наложени 73 глоби с фиш и 8 акта.

От началото на годината до края на октомври са установени 218 шофьори, които са управлявали с алкохол в кръвта с концентрация под 1.2 промила, 213 са карали в нетрезво състояние с над 1.2 промила алкохол.

 От старта на акция “Зима” до днес униформените служители са установили 1134 нарушения на пътя. Съставени са 765 глоби с фиш и 256 акта. Технически неизправни са били 111 моторни превозни средства, като най-често неизправността е била в светлините, част от тях са били и без годишен технически преглед. За две седмици са установени 36 неправоспособни водачи и 15, които са седнали зад волана след употреба на алкохол. С концентрация под 1.2 промила са били 7 от шофьорите, а с по-солидно количество алкохол , над 1.2 промила са управлявали 8 водачи. Наложени са глоби на седем велосипедисти, като нарушенията им са били за това, че са без светлоотразители и че не управляват на определени за велосипеди места.

Четирима са санкционираните водачи на пътни превозни средства. Нарушенията са за липсва на оборудване или светлини. За отнемане на предимство на пешеходец са глобени четирима водачи на моторни превозни средства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама