Обсъждат нови такси за плувния басейн в Стара Загора

14:18, 16 ное 16 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови такси за ползване на обновения градски плувен басейн в Стара Загора ще обсъждат общинските съветници на предстоящата сесия в края на ноември.

Според предложението на зам.-кмета Йордан Николов, се очаква повишен интерес, както от клубове по плуване така и за индивидуални посещения. За реконструкцията на басейна Общината получи финансиране от фонда „JESSICA”  със задължително условие  проектите да генерират приходи, за да могат да върнат полученото финансиране. Според разработения бизнес план, неразделна част от документите за кандидатстване за средства от фонда, покритият плувен басейн след въвеждането му в експлоатация, трябва  да генерира приходи, достатъчни за осигуряване на издръжката му и за погасяване на ползваните кредити.

Това налага преразглеждане на цените на услугите предлагани в покрития плувен басейн. Според вносителя  предложените цени  са поносими, даващи възможност за популяризиране на плуването като спорт, конкурентни са на други подобни обекти и ще осигурят необходимия приход за погасяване на ползвания заем.

Предлага се входна такса за деца, ученици и студенти редовно обучение – 2.50 лв./час, за  възрастен и възрастен придружен от едно дете – 6.00 лв./час.

 Абонаментните карти за деца, ученици и студенти редовно обучение за 8 посещения по 1 час да струват  12.00 лв., а за възрастни за 8 посещения по 1 час – 38.40 лв., за 12 посещения по 1 час – 54.00 лв. ,за 20 посещения по 1 час – 75.00 лв.

Лицензираните спортни клубове по плуване няма да заплащат входна такса за  времето от 09.00 часа до 16.00 часа в делничните дни. Извън това време в делничните дни, заплащат: месечна такса при ползване на 1 коридор за 1 час дневно - 240 лв., месечна такса при ползване на 5 коридора за 1 час дневно - 840 лв.

 Външни спортни клубове по плуване, осъществяващи дейност извън територията на община Стара Загора, заплащат за ползване на 1 коридор за 1 час дневно – 24 лв., за ползване на 5 коридора за 1 час дневно - 84 лв., за провеждане на срещи и състезания – 84 лв. за 1 час.

За ползване на сауна всеки желаещ ще плаща по  7.00 лв. за час престой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама