Спират безразборното разкопаване на улици и тротоари в Русе с нова наредба

14:32, 16 ное 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки, който прави някакъв ремонт – планов или авариен, да възстанови цялата улична настилка, а не само компрометирания участък, настоява кметът Пламен Стоилов.

Това изискване ще бъде заложено в нова Наредба за възстановяване на техническата инфраструктура на територията на общината. Документът ще бъде изготвен от новосформирана работна група от представители на Община Русе и общински съветници, които ще създадат подзаконовата уредба, съобщават от администрацията на Стоилов.

„2017-а ще е годината на мащабното строителство в Русе. Ще ремонтираме изцяло десетки улици, тротоари и междублокови пространства. Не можем да допуснем безразборното им разкопаване след такава голяма реконструкция, която предстои“, заяви кметът Стоилов.

Една от целите на Закона за устройство на територията е качественото извършване на строителството и на възстановителните работи, недопускане създаването на опасност за живота и здравето на гражданите и нанасяне на вреди върху чужди недвижими имоти.

Законът предвижда осъществяване на контрол по строителството от общинската администрация и реализиране на административно-наказателна отговорност при установяване неизвършване или некачествено извършване на възстановителните работи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама