Модернизират автобусния парк в Сливен

16:23, 16 ное 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 27 нови автобуса ще бъде обновен автобусният парк на общинската фирма „Пътнически превози”. Това ще стане по проект „Интегриран градски транспорт на град Сливен“, обяви кметът Стефан Радев.

„Проектът, който заварихме за интегриран градски транспорт, предвиждаше 22 автобуса. Малките бяха до 30 места. След като преработихме проекта, за същата сума, предвиждаме да закупим 27 автобуса, като малките от тях са до 40 места. Параметрите на автобусите също са по-добри”, коментира Радев.

 В проекта е заложено автобусите да бъдат с дизелови двигатели, емисионен клас ЕВРО 6. С реализацията му ще бъдат внедрени интегрирани информационни системи за продажба на билети и таксуване на гражданите, както и такава, която ще показва в реално време движението на автобусите от градския транспорт. Включено е още изграждане на осем нови и обновяване на над 140 спирки с мерки за достъпност и указателни табели, 40 нови спиркови навеси, шест електронни информационни табла с информация за трафика в реално време на възлови спирки, обновяване и оборудване на ремонтната база на превозвача и изграждане на нова автомивка, както и изграждане на вело-мрежа в град Сливен чрез ремонтиране на съществуващи и изграждане на 5 км. нови велоалеи и велостоянки.

Кметът смята, че този проект ще даде възможност да се даде тласък и на велосипедния транспорт.

Сумата на проекта, който е част от Инвестиционната програма на Община Сливен, е за около 15 млн. лева. Апликационната му форма вече е подадена и се очаква доклад с оценка на проектното предложение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама