Безработни младежи от община Завет са назначени като озеленители по европроект

16:24, 16 ное 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изпълнение на дейностите по проект „Активирани и мотивирани младежи от община Завет” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приключиха два от етапите, съобщават от Областния информационен център в Разград.

Идентифицирани са 28 неактивни младежи, които преминаха десетдневно мотивационно обучение и придобиха нови знания за работа с компютър и подготовка на документи за кандидатстване за работа. 26 младежи от населените места на общината са обучени и получиха Сертификат за придобита първа квалификационна степен за професия „Работник озеленяване” и „Озеленяване и цветарство”.

Успешно приключилите курса на обучение млади хора вече са наети на работа в Общинска администрация ‒ Завет и в кметства на населените места от общината за 6 месеца, като през този период ще получават минимална работна заплата.

Бенефициент по проекта е Община Завет в партньорство със СНЦ „Агробизнесцентър-Кубрат”. Общият му бюджет е 211 054 лева, а срокът за реализация на дейностите по него e 13 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама