Осъдиха деветокласник, присвоил мобилен телефон

16:36, 16 ное 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветокласник  беше осъден за обсебване на мобилен телефон от друг тийнейджър. Непълнолетният получи наказание „Пробация“ след постигнато в съдебна зала споразумение, съобщиха от пресслужбата на Районния съд във Варна.В продължение на 6 месеца ученикът ще се явява на регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и ще провежда срещи с пробационни служители. В този период той ще изпълнява и мярката „Включване в програми за обществено въздействие: Умения за мислене“.

На 12 срещу 13 септември миналата година подсъдимият бил в дискотека на крайбрежната алея във Варна. Той няколко пъти искал от свой познат тийнейджър да му услужи временно с мобилния си апарат, за да влиза във фейсбук. След като за пореден път същата вечер получил чуждия телефон, подсъдимият излязъл извън заведението и повече не се върнал.  Той решил да се разпореди с телефона (на стойност около 350 лв.), като го даде на друг младеж в залог, че ще му върне дължима парична сума. Впоследствие непълнолетният не издължил нито паричния заем, нито върнал телефона на пострадалия. По-късно, след неуспешни опити на потърпевшия да си възстанови владението над телефона, бил подаден сигнал в полицията. 

Подсъдимият ученик е с чисто съдебно минало. Към момента на сключване на споразумението причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалото, също непълнолетно, момче. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама