Фотографска изложба улавя духа на Япония, за откриването в Сливен пристига японският посланик

17:35, 16 ное 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авторска фотографска изложба на Иван Пастухов - "Arigato Japan" ще бъде открита на 17-ти ноември, в 17.30ч., в Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен, Специално за откриването, в Сливен ще пристигне Н.Пр., извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Шиничи Яманака.

Изложбата се организира от Посолството на Япония в Република България, със съдействието на Художествена галерия "Димитър Добрович".

Авторът на изложбата Иван Пастухов е от известен прогресивен български род.Роден е в София, но от дълги години живее в Париж. Обогатява се с различни професии, свързани с психология, биосоциални проблеми изкуство и енология. Пътува много, а от 1992г. разкрива фотографията като изкуство, което отговаря на усет аму за стойност на мига, както и на свободния му търсещ поглед към хората и света. С фотографския си труд споделя разнообразието от видяното по петте континента, заедно с духовното и красивото в човека, основен стимул във всичките му търсения. настоящата изложба се състои от 33 фотографии, селектирани сред няколко хиляди, направени по време на пътуването му до Япония. Фотографията му не е репортажна, а опит да се покажат различни аспекти от Япония, свързани помежду си и с художествена стойност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама