Студенти от 9 университета стажуват във Варненския окръжен съд

18:38, 16 ное 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 100 са студентите, предимно по право, включени в първите обучителни групи в програмата „Студентски практики“ – фаза I. Те са избрали 11 съдии от Наказателното, Гражданското и Търговското отделение, както и трима съдебни служители, за свои ментори.

Студентите, избрали Окръжния съд във Варна за своя обучаваща организация, са от 9 университета в страната, сред които Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, Икономическият университет – Варна, Бургаският свободен университет, Техническият университет – Варна, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Висшето Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и др. Най-голям е интересът на студентите по право към практиката в Наказателното отделение.

Младите хора, избрали практика в съда, ще имат възможност да приложат теоретичните си знания в практиката, да се запознаят с реални казуси в правораздаването или със спецификата на работата в съдебната система и така да бъдат по-подготвени за бъдещата си професионална реализация. Стажовете продължават 6 месеца по предварително утвърдени програми от обучаващата организация и висшето училище, под контрола на академичен наставник.

Проектът има за цел да подпомогне придобиването и усъвършенстването на практически умения на студентите в съответствие с потребностите на пазара на труда. С участието си в програмата за студентски практики Варненският окръжен съд продължава усилията си за повишаване правната култура и познанията на младите хора за работата на съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама