Община Тервел поема общински дълг за съфинансиране на пречиствателната станция

19:14, 16 ное 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Тервел започна подготовка на искане за поемане на нов общински дълг, чрез който ще бъде осигурено собственото участие от 5 % в бюджета на проекта за реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води. Проектът се изпълнява ритмично, извършват се плащания към изпълнителя. Това налага да се осигурят средства за пропорционални издължавания на собственото участие в бюджета на проекта, което е 274 136,25 лв., съобщи заместник-кметът Дияна Илева.

Община Тервел има много малка задлъжнялост – ползва се само един дългосрочен кредит, с който вече е разплатено собственото участие на общината в два проекта – за изграждане на претоварна станция за отпадъци в гр.Тервел и за доизграждане на канализацията и реконструкция на водопроводите в трасетата на новоизградената канализация.

Дългът по този кредит е 508 000 лв. и се обслужва редовно. Община Тервел не дължи средства на доставчици. Краткосрочните кредити, които са ползвани за мостово финансиране на отделните проекти вече са издължени – без допуснати просрочия. Одобрен е от ФЛАГ и предстои да бъде контрактуван мостов кредит (краткосрочен) за плащанията по пречиствателната станция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама