Обновяват учебни заведения в община Свищов за над 2.4 млн.лв

19:51, 16 ное 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Свищов получава 100 % безвъзмездна финансова помощ по проект „Обновяване на обекти на образованието  в Община  Свищов“, съобщава местната администрация.

Проектното предложение е част от Инвестиционната програма на Община Свищов и Интегрираният план за градско възстановяване и развитие. Обща стойност на проекта 2 421 240,23     лева и продължителност 24 месеца.

Инвестиционният проект и насочен към обновяване и развитие на образователната инфраструктура и съобразяването ѝ със съвременните потребности. 

Предвидени са интервенции за следните обекти на образователната инфраструктура в Свищов: ЦДГ №3 „Радост“, ЦДГ №1 „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча Могила. 

Ще бъдат изпълнени следните мерки: 

- За ЦДГ „Радост“ - нов пътнически асансьор, нови метални евакуационни стълбища по късите страни на сградата, в помещението котелното, ремонт на двора на градината, ремонт на санитарни възли и други дейности.  - За ЦДГ №1 „Васил Левски“ – топлоизолация на стени и покрив, подмяна на осветление, ремонт на двора на градината, ремонт на санитарни възли и други дейности. - За ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча Могила са предвидени: подмяна на прозоречна дограма, поставяне на енергоспестяващо осветление, топлоизолация на стени, поставяне на котел на пелети, ремонт на покрив, стълбища и санитарни помещения, осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение и др. дейности. 

С цялостната реализация на проекта пряко ще се допринесе за подобряване качеството на живот и качеството на образованието на жителите в зоната, осигурявайки сигурна, осъвременена и достъпна среда за децата, посещаващи детските заведения и училището.

С изпълнението на заложените мерки ще бъдат осигурени по-добри условия за обучение на близо 400 деца посещаващи включените детски заведения и по-добри условия за работа на над 40 учители.

Подобряване, обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура, което ще осигури равен достъп до образование и интеграция на населението от общината, включително на групи с влошен социален статус. 

Предоставянето на съвременни условия в образователната инфраструктура, които да допринесат за намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама