Болната от рак млада майка Ина вече е в клиника в Турция

20:02, 16 ное 16 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Болната от рак на гърлото 23-годишна млада майка от Генерал Тошево Ина Георгиева вече е в Турция. Нейният годеник Наско Недялков написа в профила си във фейсбук по-рано днес "Благодарим ви за подкрепата!!!!Вече сме в Турция и започваме да се лекуваме". Последваха пожелания от приятели в социалната мрежа за бързо оздравяване.

Преди по-малко от седмица Ина роди в седмия месец момиченце, което щастливите родители кръстиха Дара, тъй като за тях тя е дар Божий.

Бебенцето бе родено със секцио в болница „Майчин дом“ в София. Наложи се то да се появи на бял свят в седмия месец, тъй като ракът на майката е много агресивен и тя спешно трябва да се лекува.

Още тогава Наско обясни, че веднага, след като Ина се възстанови от операцияга, ще отпътуват за клиниката в Турция, където тя ще бъде лекувана и подложена и на химиотерапия.

От Турция Наско сподели пред Topnovini.bg, че Дара е добре. За нея се грижат в "Майчин дом". Лечението на Ина трябва да започне днес или утре.

 Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия. По-късно са били извършени и други интервенции. Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността.

За лечението на Ина в Турция ще са нужни над 100 000 лева, които не са по силите на семейството, което вече е дало над 100 хиляди лева за лечението й досега. Затова в Ген. Тошево, Добрич, Варна и други градове стартира благотворителна кампания в подкрепа на Ина и нейното бебче. Наско сподели, че е събрана сума, която да позволи да започне първият етап на лечение в клиниката в Турция. Не се знае обаче то колко дълго ще продължи и колко средства общо ще са нужни.

Младото семейство изказва огромна благодарност на хората, които ги подкрепят и се включват в благотворителната кампания.

Желаещите могат да се включат и с дарения на

Банкова сметка:

IBAN: BG45BUIN95611000436747

титуляр Ина Георгиева Георгиева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама