Кметът на Девня грабна приз за инвестиции в здраве

20:38, 16 ное 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Девня Свилен Шитов спечели наградата „Инвестиции в здраве“ от конкурса „Кмет на годината 2016“. Призът е в категорията „Малка община“, а Шитов е единственият кмет от Варненска област, който стигна финала на конкурса. Наградите бяха връчени тази вечер на тържествена церемония в София.

Пред публиката, която включваше представители на Европейската комисия, Европейския парламент, министри, бизнесмени и неправителствения сектор, Свилен Шитов заяви, че здравеопазването, в най-широк смисъл, е един от основните му управленски приоритети, наред с образованието, борбата с отрицателните демографски тенденции и проучването на хилядолетното културно минало на Девня.  

„За една година, откакто съм кмет и въпреки унаследените дългове, успяхме да ремонтираме и да реанимираме градската поликлиника, която бе изпаднала в дълбока финансова кома. Там вече работи и травматологичен център, който се финансира от едрия бизнес и е напълно безплатен за жителите на Девня, независимо дали са здравноосигурени или не. Нашата община може да се похвали и с частна ветеринарна клиника, в която се оказва безплатна здравна помощ на бездомни животни“, посочи кметът на Девня.  

Той обаче изтъкна, че голямата му битка е за преместването на стационарната лаборатория за мониторинг на атмосферния въздух в квартал „Повеляново“, където се намира промишленият комплекс в града. „Боря се и за увеличаването на лимита на многопрофилната болница в Девня“, подчерта Шитов.

„Аз и моят екип сме дълбоко убедени, че здравеопазването е преди всичко превенция и създаване на условия за подобряване на физическото и психическото здраве на хората. Затова през изминалата една година нашият град се сдоби с обновени и изцяло нови спортни площадки, Парк на новия живот и фитнес на открито. Ще продължим да работим в тази насока, без да жалим усилия и средства“, увери кметът. В заключение Шитов заяви, че призът „Инвестиции в здраве“ ще бъде един от големите му стимули занапред, защото зад него стои признанието на девненци, за което им благодари от сърце.   

Тържествената церемония по награждаването на призьорите в конкурса "Кмет на годината" ще бъде излъчена тази вечер от 23:15 часа по БНТ-1. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама