Бургас, Карнобат, Созопол и Поморие са отличени в класацията „Кмет на годината“

20:44, 16 ное 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градоначалниците на четири общини в Бургаска област са отличени в националната класация „Кмет на годината“, чиято официална церемония по награждаването се състоя в столицата.

Бургаският кмет Димитър Николов е отличен в категорията „Иновации, наука и образование“ за 2016 г. в раздела „Голяма община“. Същата награда, но в раздела „Средна община“, получава и кметът на Карнобат Георги Димитров.

От името на кмета на Бургас наградата получи неговият заместник Йорданка Ананиева. “През последните години положихме много усилия в сферата на образованието, цялата ни образователна инфраструктура е изцяло обновена и модернизирана. Строим изцяло ново училище, което имаме амбиции да стане иновативно училище. Г-н Николов ми поръча да кажа, че най-много благодарим на своите учители. Учител е мисия, не просто професия – това е човек, който влага цялата си енергия и знание в бъдещето ни – в нашите деца. Благодаря и на организаторите за това благородно състезание”, каза тя, цитирана от сайта, организатор на конкурса – Kmeta.bg.

От своя страна карнобатският кмет Георги Димитров заяви: “Благодаря с главно “б” на екипа, на колегите, на гостите – благодаря и за това, за което дойде тази награда – тя е една колективна награда. През изминалата година се борихме с едно предизвикателство – изгоря ни училището. Първо се обади кметът на Поморие, съпричастност от много колеги. За пет месеца се наложи да играем няколко процедури – проектиране, надзор, строителство, местене в друга сграда – успяхме. Не мога да изброя дарителите – невероятна съпричастност. У мен, за тези пет месеца, тегне един въпрос – защо трябва да ни сподели беда, за да бъдем единни”.

В раздела „Градска инфраструктура“ награди печелят кметовете на Созопол и Поморие. Панайот Рейзи е отличен в раздела „Малка община“, а Иван Алексиев – в „Средна община“.

„Всички проекти, които реализираме, не могат да се случат без правителството на Бойко Борисов и без европейските пари. Затова да благодарим на Европа и на нашия премиер“, каза созополският кмет Панайот Рейзи.

Иван Алексиев заяви, че е огромна чест да получи тази награда за Поморие, защото през последната година е направено много: „Възстановихме стария кей, крайбрежния булевард – емблематични места за града, изградихме изцяло ново рибарско пристанище, градска художествена галерия“.

Голямата награда „Кмет на годината 2016” си поделиха трима градоначалници - на Ивайловград, Разлог и Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама