Стара Загора стана Европейски град на спорта

08:53, 17 ное 16 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стара Загора стана „Европейски град на спорта 2017”. На специална церемония в Европейския Парламент в Брюксел градът бе отличен за постижения в изграждането на спортна инфраструктура и организиране на спортни дейности. Призът получи зам.-кметът Красимира Чахова.

„Тази вечер Стара Загора получи два приза. Докато в София ни връчваха награда за младежки политики и спорт, в Брюксел ни обявиха за Европейски град на спорта за 2017 г. Не можах да присъствам (заради контузия от спорт), но съм благодарен на екипа на Общината, който получи наградите и стои зад тези успехи! Те са за Стара Загора, за нашите уникални спортисти и треньори, които прославят града ни по целия свят! Благодаря на всички!“, коментира в социалните мрежи кметът  Живко Тодоров.

Церемоният в Брюксел е организирана от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев, и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe). На церемонията присъстваха още евродепутатът Ева Паунова и общинският съветник Николай Диков, председател на Комисията по спорт и младежки дейности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама