Благотворителен базар събира средства за деца в неравностойно положение в Сливен

09:18, 17 ное 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществен дарителски фонд Сливен подготвя нова благотворителна инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение и нужда от специални грижи. Тя ще се състои днес от 19:00 часа в ресторант „Централ”. Базарът има за цел да събере 1800 лева за оборудване на кабинет по кинезитерапия към Помощно училище „Власаки Шуманов” в Сливен.

В тази връзка от началото на месец ноември Фонда проведе няколко благотворителни акции под надслов „Рисувам и творя благотворително”. Първата беше в Помощното училище, където се проведе уъркшоп с водещ Виктория Новакова. По време на уъркшопа родители и учители от учебното заведение се включиха, като изработиха красиви пана. Също така в магазина на „Домейн Бойар” в Сливен се проведоха няколко акции за декупаж върху бутилки за вино. В галерия „Седем” жени и младежи от Сливен рисуваха благотворително върху коприна.

Всички картини, пана и бутилки за вино, изработени по време на акциите „Рисувам и творя благотворително”, ще бъдат представени на благотворителния базар днес. Организаторите са предвидили и томбола за участниците. Кувертът за участие е 20 лева.

Инициативата за събиране на средства за оборудване на кабинет по кинезитерапия в Помощното училище в Сливен се реализира по проект на Фонда с наименование Обществен дарителски фонд Сливен и Глобален фонд за общностни фондации - доверени партньори за дарителски каузи и проекти. Като част от проекта е създаването на нов благотворителен фонд за финансиране на малки проекти насочени към подпомагане на социално слаби и уязвими граждани; деца и младежи в риск; интеграция на маргинализираните групи; талантливи деца, ученици и млади хора; възрастни и бездомни хора в нужда. Фонда ще работи чрез дарителската платформа Общността.com.

Всеки, който желае да се включи в благотворителния базар за децата от Помощното училище, е добре дошъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама