Задържаха издирвани автокрадци в руенско село

09:35, 17 ное 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от ОДМВР – Бургас и служители от районните управления в Поморие и Руен са задържали банда издирвани автокрадци в руенското село Ябълчево, съобщиха от полицията. Те са спипани в момент на предаване на откраднат лек автомобил в пункта за изпупуване на черни и цветни метали. Задържаните са 26-годишният Л. Р. от село Просеник и 28-годишният Н. А. от село Бата.

До ареста се е стигнало, след като на 12 ноември в Районното управление в Поморие е получено съобщение за откраднат автомобил „Пежо 305“, собственост на 52-годишен бургазлия. Кражбата е станала от къщата му в село Горица, общ. Поморие. Веднага са били предприети оперативно-издирвателни действия и три дни по-късно са задържани горепосочените мъже.

Констатирано е, че извършители на кражбата са  Л. Р., 25-годишният С. Д. от с. Горица и 24-годишния М. А. от с. Просеник, общ. Руен /и тримата криминално проявени, които заедно с Н. А. са задържани в Районно управление - Поморие за срок от 24 часа/.

Тримата преки извършители на кражбата са привлечени и разпитани в качеството на обвиняеми, като Л. Р. и С. Д. са задържани за срок от 72 часа от прокурорско постановление, а на М. А. е взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои внасяне на предложение за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама