В Плевен непълнолетна ще бъде изправена пред съда за кражба

10:54, 17 ное 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес Плевенският окръжен съд ще гледа дело срещу ученичка, обвинена в кражба на дамска чанта и ползване на чужда дебитна карта, съобщи пресцентърът на съда.

Обвинителният акт, изготвен от Окръжна прокуратура – Плевен срещу Мария Г твърди, че на  02.12.2015 г. в гр. Плевен, като непълнолетна, но можейки да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си, от  магазин в търговски комплекс „Макси център”,  отнела чужда дамска чанта, с вещи и 60 лева, всичко на обща стойност 156.30 лв., от владението на собственичката.

Мария Г. е обвинена и за това, че същия ден в Плевен, при условието на продължавано престъпление, на два пъти на терминал, използвала  дебитна карта  без съгласието на титуляра, въвеждайки неправилен ПИН и извършвайки проверка на салдо.

Обвиняемата е ученичка, а пострадалата работила в магазина. Тя си оставила дамската чанта във фоайето, под плот на бюро. Докато  била ангажирана, в помещението влязло непълнолетното момиче, което използвало, че няма никого, бръкнало под плота и  взело чантата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама