Русенската библиотека беше домакин на квалификационен семинар на Гьоте институт- България

10:59, 17 ное 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе двудневен квалификационен семинар на Гьоте институт - България, в който взеха участие завеждащи читални и библиотекари в ресурсните/културните центрове в България, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния и Молдова.

Светът бързо се променя и немските читални следват промените. Библиотеките вече са на една дължина на вълната с новите технологии и новите подходи при ученето и преподаването на езици, съобщават от РБ "Любен Каравелов". 

 

Целта на семинара беше да засили мрежата от контакти и професионалния обмен между работещите в немските читални и ресурсни центрове. В него взе участие и референт от Езиковия отдел на Гьоте Институт - България.

 

Освен традиционния обмен на нови и идеи и добри практики, участниците обсъждаха и техники за търсене в Интернет на немскоезични ресурси.  Особено внимание беше отделено на игровите подходи при насърчаване на ученето на немски език и четенето за удоволствие.

 

Бяха демонстрирани настолни игри с езикова насоченост и електронно заемане на документи, книги за деца с добавена реалност.

 

Семинарът беше организиран от ръководителите на библиотеките при Гьоте-институтите в Букурещ, Сараево, София и Солун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама