На 5 сигнала за произшествия са се отзовали русенските пожарникари през изминалия ден

11:45, 17 ное 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 сигнала са наложили излизания на екипи от РДПБЗН-Русе през изтеклото денонощие, като нито един от тях не е бил особено сериозен, съобщава ОД на МВР - Русе.

Сутринта автомобил от Първа РС ПБЗН се е отзовал за съдействие при обезопасяване пътното платно на бул. България, заради разлив на гориво-смазочни материали след ПТП.

Екип с противопожарен автомобил - автовишка от ССОД при РДПБЗН - Русе вчера през целия ден е оказвал съдействие в селата Бабово, Борисово и Ряхово за отстраняване на опасни дървета.

В 12:55 часа противопожарен автомобил от Втора РСПБЗН е изпратен на адрес в гр.Русе, на ул. Доростол, откъдето са се обадили за дим от стая в къща.  На място се е оказало, че задимяването се е получило при палене на печка на твърдо гориво. Няма пострадали и щети.

В 12:37 часа е получен сигнал за пожар в комин на къща в с. Чилнов. В селото е изпратен противопожарен автомобил от  РСПБЗН – Две могили. Установено е самозапалване на сажди в коминното тяло на къщата. До пристигането на пожарникарите стопанката е успяла да се справи с проблема. Няма пострадали и щети.

В 13:35 часа противопожарен автомобил от  РСПБЗН – Бяла е насочен на адрес в село Полско Косово, откъдето е постъпило обаждане за пожар в къща. Произшествието е възникнало заради неправилно ползване на отоплителен уред – печка на твърдо гориво. Пожарът е загасен с около 100 л. вода на площ от около 2 кв. м. Унищожена е част от ламперия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама