Глобиха инсталацията за биогаз в село Труд с 4 600 лв

11:53, 17 ное 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда следи качеството на атмосферния въздух в района на с. Труд. На място се извършва контрол на вредните емисии, изпускани в атмосферата от комина към когенератора на инсталацията. Целта е да се установи има ли превишения на нормите по показатели серен диоксид, азотни оксиди и въглероден оксид.

До момента на дружеството са наложени три имуществени санкции за нарушения на екологичното законодателство. За превишение на нормите е глобено с текуща месечна санкция от 598.75 лв. За нарушения на Закона за управление на отпадъците и на Закона за водите са съставени два акта на дружеството в общ размер на 4000 лв.

РИОСВ - Пловдив предвижда през 2017 година по две седмици от всеки сезон,  мобилната станция да  бъде разположена в района. Обектът ще бъде включен в графика за контролни емисионни измервания на вредностите, изпускани в атмосферния въздух.

Инспекцията ще продължи контрола на обекта и ще извършва извънредни проверки по спазване на екологичното законодателство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама