10 години и осем месеца ще лежи в затвора ученик, убил възрастна жена в Медникарово

13:01, 17 ное 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъда от 10 години и осем месеца „лишаване от свобода” постанови Старозагорският окръжен съд за 19-годишния Румен Славов.

Той бе признат за виновен в това, че на 4 март т. г. в село гълъбовското село Медникарово, е блудствал и след това убил 85-годишната Каля Господинова.

При разследването бе установено,че  Румен влязъл в къщата на самотноживеещата жена около  18 часа. Тя била в една от стаите на къщата. Младежът я ударил по главата, след това блудствал с нея, после да я удушил. На следващия ден около 11,40 часа, 85-годишната жена е била открита мъртва от съседка, която й оказвала помощ в домакинството. 

На 11 март Румен Славов е задържан в с. Медникарово. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат.

Днес той се призна за виновен и делото мина със съкратено съдебно следствие и намаляване с една трета на присъдата. За блудството Румен получи две години и осем месеца затвор, а за убийството 10 години и осем месеца. Налага му се по-тежкото наказание, което трябва да изтърпи в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Освен това Румен Славов ще трябва да плати и 30 000 лв. кръвнина и разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама