107 недоносени бебета са се родили в МБАЛ-Шумен до края на октомври

13:23, 17 ное 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недоносените бебета родени в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен от началото на годината до края на октомври са 107, като три от тях са били с тегло под килограм. Това оповести днес началникът на Неонатологично отделение д-р Севдалина Стойкова по повод Световен ден на недоносените деца. Отделението за недоносени деца в шуменската болница отбелязва датата за шеста поредна година.

Този път медиците бяха организирали празник, на който присъстваха вече пораснали, но родени недоносени дечица и техните родители.

Гост на тържеството бе зам.кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова.

Всяко дете получи грамота и лилав балон, цветът е символ на недоносените бебета. На специално табло децата оставиха отпечатъци от ръцете си.

Днес в 9.30 часа в Световния ден на недоносените деца в Неонатологично отделение на шуменската болница проплакват близнаци – момче и момиче. Съдбата определя за тях да се грижат медицински сестри, които са близначки и също са родени недоносени.

В чест на празника тази вечер паметникът „Създатели на Българската държава” ще бъде осветен в лилав цвят. Инициативата е подкрепена от Общинско предприятие по туризъм в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама