Близо 40 русенски ученици станаха данъчни мениджъри за 1 ден

13:49, 17 ное 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осма поредна година офисът на НАП в Русе е  сред най-предпочитаните институция за посещение от  учениците в световната инициатива „Мениджър за един ден“. Този път на посещение в него бяха близо 40 ученици от 2 средни училища -  професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и СОУ „Възраждане“. Информация за инициативата съобщават от Приходната агенция.

Със специално подготвената мултимедийна презентация  началникът на отдел „Услуги за клиенти“ г-жа Галина Пенчева ги запозна  с мисията и визията на НАП, с нейната структура и форми на работа, с различните данъци и осигуровки, с електронните услуги на аганцеята, с параметрите на аудитория от данъкоплатци в региона и капацитета на русенския офис. В разговора учениците показаха, че познават добре обществените инициативи на НАП за лотарията с касови бележки и проекта „Влез в час с данъците“. Юношите с интерес се запознаха със системата за управление на клиентския поток и с Хартата на клиента, определяща взаимното уважение между приходни служители и клиенти. Бъдещите данъкоплатци сами се убедиха, че в модерната на външен вид сграда няма излишни луксове, а стаите на служителите са с делова, работна обстановка. 

Разбира се, традиционно за мениджърите за 1 ден най-интересен бе кабинета на директора. На най-важния стол в русенското данъчно седнаха 11 бъдещи  мениджъри, като девойките от ПГ „Елиас Канети“ бяха по-инициативни и започнаха да възлагат задачи на съучениците си. Възпитаниците на СОУ „Възраждане“ пък проведоха в Заседателната зала на ръководството импровизирана оперативка за начините за повишаване информираността на гражданите за данъчните отстъпки при дарения. Всички с радост си направиха много снимки за спомен от един интересен ден, в който може да са започнали първите стъпки на един успешен млад мениджър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама