Осиновиха първата българска гора

14:03, 17 ное 16 / Любопитно 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Югозападното държавно предприятие в Благоевград е партьор на еко инициатива „Моят зелен град“.

В рамките на кампанията е осиновена първата гора.

Тя се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка, по пътя на “Алея на билките” в ПП „Витоша“. 

С осиновяването на гората „Моят зелен град“ цели да продължи да допринася все повече за околната среда и за увеличаването и опазването на горския фонд на страната ни. 

„Моят зелен град“ се организира за девета поредна година, като през 2016 г. бяха засадени общо 450 дървета - 350 от тях станаха част от втората гора на „Моят зелен град", която вече расте в местност „Офелиите“ в ПП „Витоша“, а още 100 дървета намериха своя дом във Враца, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Търговище.

Тази година, през месеците септември и октомври над 1800 служители и доброволци от 16 български града организираха активности по залесяване, почистване, реновиране и облагородяване на местно ниво под мотото „Бъди зелен, не само за ден“.

"Югозападното държавно предприятие има традиции в провеждането на различни доброволчески инициативи на неправителствени организации и компании, които допринасят за една по-зелена България. Подкрепяме всяко начинание, свързано със залесяване и облагородяване на околната среда и искаме специално да благодарим на организаторите на тази прекрасна и полезна инициатива", каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама