Децата в Добрич шестваха с фенери за деня на пешеходеца

14:23, 17 ное 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С  парад на фенери в тъмната част на деня децата, родителите и учителите от детска градина „Първи юни“ №17 в Добрич отбелязаха Европейския ден на пешеходеца, който пътна полиция обяви за Ден без пешеходци – жертви на пътя. Фенерчетата бяха плод на фантазията на децата и техните родители и създаваха настроение с оригиналните си хрумки. Светлинки блещукаха в украсени бурканчета, непотребно ренде „мигаше на точки“, кофички, светещи шапки и панделки, тикви с  озъбени лица, дори морският фар на Шабла. Те осветяваха бул. „Добруджа“, по който шестваха всички заедно. „Пази децата“ апелираха майки, които високо вдигаха плакат с фосфоресциращ надпис. Загражденията на булеварда бяха окичени с плакати с послания към шофьорите да пазят децата и пешеходците на пътя.

 Учителите от детската градина бяха подготвили флаери, които раздадоха, заедно с децата  на шофьорите, преминаващи по булеварда.  По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП, който тази година ще се чества на 20 ноември, родители бяха приготвили хартиени фенери, които запалиха и пуснаха в простора над Добрич в памет на онези, които са загинали на пътя. Децата изпратиха фенерите и си пожелаха здраве, което ние възрастните знаем, че зависи от нас.

Парадът се осъществи безпроблемно, благодарение на отзивчивостта и съдействието на „Пътна полиция“ – Добрич, която охраняваше децата през цялото време, а когато се налагаше и спираше движението. Нито един шофьор не възропта за забавянето на колоната автомобили. Напротив, почувстваха се съпричастни и благодариха, споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама