Участничка в европроект беше експерт в ОИЦ-Разград за един ден

14:26, 17 ное 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областен информационен център (ОИЦ) – Разград участва и тази година в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана за 15-ти път от JA Bulgaria (Джуниър Ачийвмънт България), съобщиха от Центъра.

ОИЦ-Разград се регистрира чрез платформата http://mfd.jabulgaria.org като организация-домакин, определяйки позицията експерт „Представяне на информация за европрограмите” за еднодневен стаж на ученици или студенти.  

В рамките на определената от организаторите процедура за участие в стажа, ОИЦ одобри ученичката в Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух” гр. Исперих Мелис Хасан. Тя е отлична ученичка, стажувала по проект „Нашето бъдеще в Европа” по програма Еразъм+ през 2016 г. в Италия. Наградена е с Грамота за отлично участие на Международен конкурс,  организиран от Висшето училище по застраховане и финанси в гр. София. Притежава Сертификат за трето място от Иновационен лагер през Световната седмица по предприемачество с домакин Фондация Джуниър Ачийвмънт България.

Като част от екипа на ОИЦ-Разград, Мелис научи за услугите, които мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Политиката на сближаване на Европейския съюз в България предлага безплатно на всички заинтересовани страни. Запозна се с функционалностите на Единния информационен портал на еврофондовете в www.eufunds.bg и платформата ИСУН 2020.

Разгледа изготвените презентации за предстоящата скоро информационна обиколка на ОИЦ в общините от областта, като прие поканата да участва в срещата, която ще се проведе в град Исперих. С вече получените знания, Мелис отговори на зададен въпрос от посетител в офиса на ОИЦ относно възможностите за стартиране на собствен бизнес с евросредства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

В края на работния ден стажантът получи Сертификат за постижение за участието си в националната инициатива „Мениджър за един ден”, както и богат набор от рекламно-информационни материали на ОИЦ-Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама