Сливенски ученици се качиха на танкове и опитаха войнишка боб чорба

14:47, 17 ное 16 / Любопитно 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенски ученици посетиха военно формирование 22 220 – Сливен в рамките на Деня на отворените врати във формированието. Той се организира по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Учениците имаха възможността да се качат в танковете и да разгледат лекото и тежко въоръжение. В полевата кухня беше сготвена традиционната войнишка боб чорба, която всички посетители опитаха. За доброто настроение на гостите се погрижи Военният духов оркестър на в.ф. 22 220.

Денят на отворените врати започна със строй на личния състав, приемане на знамето, празнично слово от подп. Николов, прочитане на заповед за награждаване на военнослужещи и преминаване в тържествен марш на личния състав.

По-късно празникът продължи със спортни състезания на военния стадион. В надпреварите по дърпане на УАЗ с въже, носене на ранени с носилка, разглобяване и сглобяване на автомат Калашников се включиха отбори от военнослужещи. Победителите получиха и награди.

Сред посетителите във военното формирование бе и областният управител на Сливен Татяна Петкова.

Тя връчи поздравителен адрес по повод празника, в който се казва: „И днес Сухопътните войски са гръбнакът на Въоръжените ни сили, като продължават с чест, достойнство и голям професионализъм да изпълняват отговорни и рискови мисии. Дълбоко убедена съм, че и занапред ще осигурявате отбраната на страната, ще допринасяте за укрепването на мира и сигурността и ще подпомагате населението при бедствия и аварии“ .

Петкова и домакините разгледаха музея към поделението и параклиса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама