6 ученици станаха мениджъри за един ден в Община Търговище

14:57, 17 ное 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път Община Търговище участва в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. В нея се включиха 6 ученици от I СУ „Св. Седмочисленици” и Икономическата гимназия „Джон Атанасов”. Те заеха позициите на заместник – кмет, секретар, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” и експерт „Връзки с обществеността”.

Учениците се запознаха с конкретната дейност на ръководителите си в Община Търговище. Срещнаха се с всички директори и макар за ден успяха да усетят динамичността  на работата в местната администрация. Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

На 22 ноември. Община Търговище ще подпише споразумение за сътрудничество с фондация „Джуниър Ачийвмънт България” за установяване на партньорство в процеса на обучение на децата и младежите по предприемачество. Това ще спомогне за разширяване на обхвата на учебните програми по бизнес обучение в училищата и за въвеждане на специализирани програми в детските градини на територията на община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама