Арендатори в в Разградско искат наем за поставянето на снегозащитни съоръжения

15:02, 17 ное 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арендатори в в Разградско масово отказват поставянето на снегозащитни съоръжения в нивите край пътищата. Това съобщи на заседание на Областния съвет по безопасност на движението старши експертът в Областно пътно управление Иван Иванов. Той посочи, че за да бъдат поставени съоръженията в нивите собствениците им искат наем, а пътното ведомство не разполага с такъв ресурс.

Пътното управление има на разположени 5 км снегозащитни съоръжения, които о думите му са крайно недостатъчни. Те трябва да се поставят по трите най-натоварени пътни направления в региона – Русе - Варна, Разград -Търговище и Разград - Исперих. Към момента обаче са монтирани само половината, тъй като все още арендаторите не са приключили с обработката на земите си, коментира още Иванов.

Той отбеляза, че Областното пътно управление има пълна  готовност за посрещане на зимата. Общо 84 машини са ангажирани с почистването на пътищата, на разположение са и три роторни снегорина. На 100 процента са осигурени и необходимите инертни материали. По републиканската пътна мрежа на ОПУ Разград са определени 14 места, на които ще бъде позиционирана изнесена техника преди очакван снеговалеж. Разпределението е такова, че максимално бързо да бъдат обхванати всички първостепенни направления в областта,каза Иванов.

Той призова водачите да се подготвят за зимата, като отбеляза, че шофьорите масово карат с несъобразена скорост, без зимни гуми и вериги. Иванов бе категоричен, че машините на пътноподдържащата фирма не са отказвали да помогнат на закъсали автомобили.

В заседанието днес взеха участие и тримата „мениджъри“ - Сияна Бонева от 11 клас, специалност „Маркетингови проучвания“ и Сенай Фикретова  от 11 клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ в ПГИ „Робер Шуман“ - Разград и Паулета Димчова  от ПГ „Васил Левски“ гр. Исперих, във връзка с инициативата „Мениджър за един ден“на фондацияJA Bulgaria. В рамките на деня те ще се запознаят с дейностите в администрацията и с това как Областният управител и неговите заместници  провеждат държавната политика на територията на областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама